• CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img
 • CC img

JOUW ROL ALS CAMP COUNSELOR

Als leider, voorbeeld en held voor je campers, is je voornaamste taak de algemene begeleiding en toezicht houden. Je zorgt ervoor dat alles goed gaat met je campers en dat ze veel plezier en voldoening uit hun camp ervaring halen. Als counselor ben je 24 uur per dag bij de kinderen.

ACCOMMODATIE

De meeste counselors wonen in een “cabin” (huisje) of platform tent met een collega counselor en 8 tot 10 campers van dezelfde leeftijd. Sommige cabins hebben hun eigen badkamers, maar het komt ook vaak voor dat meerdere cabins samen een grotere douchegelegenheid gebruiken. 

ETEN EN DRINKEN

Het personeel en de campers eten op camp in een grote ruimte die over het algemeen de ‘Dining Hall’ wordt genoemd. In de meeste gevallen eet je samen met je collega’s en je campers. De eetzaal is altijd een leuk en levendig onderdeel van camp met veel gepraat en veel liedjes en ‘yells’.

WERKTIJDEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

Iedere oud CCUSA deelnemer zal je vertellen dat camp een van de leukste en meest unieke ervaringen is die je ooit zult meemaken! Maar onthoud wel dat het geen vakantie is voor de counselors en support staff. De camps hebben vrolijke, positieve mensen nodig die hard kunnen werken. Met uitzondering van de momenten waarop je vrij hebt, breng je 24 uur per dag met een actieve groep kinderen door. Per dag werk je meer uren dan tijdens een normale werkdag bij de meeste andere banen. Je zult je moeten aanpassen aan het gebrek aan privacy en de bescheiden accommodatie. Ook wordt van je verwacht dat je je houdt aan strikte regels die gelden voor campers en personeel. Deze regels zijn onder andere: Op camp mag niet gerookt worden en geen alcohol gedronken worden. Er is een strikte dagelijkse planning. Counselors die ‘s avonds vrij zijn moeten vóór een bepaalde tijd terug zijn op het camp. Maar alles bij elkaar genomen zul je merken dat je zoveel plezier hebt op camp, dat het harde werken je niet uitmaakt. Hoe dan ook, een vrolijke, enthousiaste en gemotiveerde werkhouding is een ‘must’!

Gedurende de dag

Je wordt door een camp aangenomen als Activity Counselor en in sommige gevallen als All-round/General Counselor. In beide rollen zul je campers van allerlei leeftijden les geven in, of assisteren bij één of meerdere activiteiten. Na het ontbijt beginnen op camp de eerste activiteiten, en na de lunch volgen meer activiteiten. De campers kiezen hun favoriete activiteiten uit voordat ze naar camp komen, of op de eerste dag van camp. Op sommige camps mogen de campers iedere ochtend kiezen wat ze die dag willen doen.

 • Activity Counselor
  Je geeft les in één bepaalde activiteit of in een specifieke groep activiteiten (zoals watersport, buitensport, toneel-zang-dans, of muziek). Jouw eigen ervaring met bepaalde activiteiten, je vaardigheidsniveau en je eventuele diploma’s vormen de basis voor de activiteiten waar je les in gaat geven.
 • All-round/General Counselor
  Als je van verschillende activiteiten wel het één en ander weet, en daar zelf ook enige ervaring in hebt, kan een camp je aannemen als All-round / General Counselor. Je kunt de Activity Counselors dan ook assisteren. Als je niet uitblinkt in één bepaalde activiteit, zorg er dan voor dat je op je aanmelding zoveel mogelijk activiteiten noemt waar je enigszins ervaring in hebt.

Gedurende de avond

Als counselor zul je verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van, en assistentie bij, het avondprogramma. Dit kan een avondprogramma zijn van alleen je eigen cabin, een groep cabins of het hele camp.

Voorbeelden van avondprogramma’s
Verover de vlag
Talentenjacht
Internationale avond
Kampvuur
Disco avond
Bingo/Casino avond
Film avond
Goudzoeken
Speurtochten
Sketches / Musical
Concert
Barbeque
Cabin avond

Ervaring met kinderen

Het is voor ons belangrijk dat je reeds enige ervaring hebt in werken met kinderen. Bijvoorbeeld als begeleider, scouting leider, babysitter of als (assistent) trainer, coach, leraar. Dit maakt je aanmelding sterker en vergroot je kansen als de Camp Directors jouw aanmelding straks lezen. Ook zal het Camp Directors het vertrouwen geven dat jij klaar bent voor een baan als Camp Counselor.  

SKILLS

Je Hoeft Geen Olympisch Atleet te Zijn! Het goede nieuws is dat in de meeste gevallen de vaardigheden en kennis die je hebt opgedaan via een hobby, je plaatselijke sportclub of je school, genoeg ervaring vormen om les te geven of om te assisteren. Certificaten die jouw trainer /coach bevoegdheid aantonen, alsmede andere belangrijke diploma’s en brevetten vinden we interessant, maar ze zijn doorgaans niet noodzakelijk. Alle vaardigheiden (skills) waarover je beschikt dienen op je aanmelding genoemd te worden. Onthoud dat je bereid moet zijn te helpen bij iedere activiteit waarvoor ze je maar nodig hebben. 

Stage / Studiepunten – Dien je voor je opleiding stage te lopen in het buitenland? Dan kun je deze leuke summer job eventueel inzetten als stage, of misschien kun je er extra studiepunten voor krijgen. Op summercamp wordt je door je Camp Director en CCUSA goed begeleid en de camp directors vinden het prima om af en toe een evaluatie voor je in te vullen. Voor verschillende opleidingen waaronder verschillende stromingen van Sport & Bewegen, Zorg & Welzijn, Recreatie en Cultureel Maatschappelijk Werk heeft CCUSA een erkenning van SBB. Ook voor HBO’ers die later als docent aan het werk zullen gaan is summercamp een waardevolle stage.

ACTIVITY COUNSELORS SKILLS

Performing Arts
Choreografie
Circus
Kostuum/Set Ontwerp
Dans
Toneel
Mode Ontwerpen
Gitaar
Goochelen
Muziek
Piano
Radio Maken
Zingen
Theater/Podium Manager
Video Productie
Arts & Crafts
Batik
Striptekenen
Potten Bakken / Keramiek
Glasblazen
Grafisch Vormgeven
Sieraden Maken
Leer Bewerken
Metaal Smeden
Natuur Handwerk
Schilderen
Fotografie
Mini Raketten Bouwen
Zeefdrukken 
Beeldhouwen
Glas Beschilderen
T-shirts Bewerken met Verf
Houtbewerking
Waterfront
Motorboot Varen
Kano Varen
Roeien
Duiken / Schoonspringen
Vissen
Jet Ski / Waterscooter
Kajakken
Kneeboarding
*Lifeguard
Zeilen
Diepzeeduiken
Golf Surfen
*Zwemmen
Wakeboarden
Waterskieen
Wild Water Kajakken
Wild Water Raften
Windsurfen
*Als je een Lifeguard of Zweminstructeur diploma hebt dat door de ‘American Camping Association’ wordt goedgekeurd, dan kun je tot $200 USD extra verdienen op camp. Bezoek de ACA Website om te zien welke diploma’s worden goedgekeurd.
Land Sports
Aerobics
American Football
Boogschieten
Honkbal
Basketbal
Schermen
Hockey
Fitness Instructeur
Voetbal
Golf
Turnen
Lacrosse
Vechtsporten / Zelfverdediging
Pilates
Geweerschieten
Roller Hockey
Rugby
Skateboarden
Softbal
Tennis
Volleybal
Yoga
Outdoor Skills/Adventure
Abseilen / Afdalen
Quad Rijden
Backpacking
Kamperen
Boerderijdieren Verzorging
Boerderij Werk
Karten
Wandelen/Kamperen
Paardrijden
Laag/Hoog Touwparcours
Mountain Biken
Oriënteren / Navigeren met Compas
Koken in de Buitenlucht
Bergbeklimmen
Scouting
Bergwandelen met Kamperen
Kampeer Trip Leider
Degree/Certification

Kinderopvang
Vrijwilligerswerk
Counseling
Lifeguard
Verpleging
Bezigheidstherapie
Persoonlijke Training
Studie / Praktijkervaring in werken met mensen met een beperking

Lichamelijke Opvoeding
Godsdienst Studies
Maatschappelijk Werk
Speciaal Onderwijs
Sport Coaching
Sport Wetenschappen
Zweminstructeur
Lesgeven
Welzijn Studies
Als je op dit moment een studie in dit vakgebied volgt of reeds een diploma hebt in dit vakgebied