informatie voor ouders

Jarenlange Ervaring

Al sinds 1985, zijn we er op gebrand de beste service te bieden aan onze deelnemers aan de 15 programma’s die we wereldwijd aanbieden. Met kantoren in 60 verschillende landen wereldwijd, hebben wij het netwerk, de kennis en de ervaring om uw kind de meest onvergetelijke ‘Work & Travel’ ervaring te bieden. Een ervaring die we reeds aan meer dan 350,000 deelnemers hebben geboden.

VOOR IEDER WAT WILS

CCUSA is de branche specialist als het aankomt op Summercamps. We werken met summercamps in 4 verschillende landen (inclusief ons eigen American Style Summer Camp’ buiten Amerika). Daarnaast houden we ons ook bezig met andere Culturele Uitwisselingsprogramma’s die ideaal zijn voor een ‘GAP year’ of tijdens de zomervakantie zoals:

  • Work & Travel programma’s in Amerika en Canada waarbij jongeren uit verschillende mogelijkheden kunnen kiezen die passen bij hun interesses.
  • Vrijwilligerswerk en lesgeven op scholen in Afrika, Azie en Zuid Amerika.

Wat Levert het op?

Jongeren die deelnemen aan een CCUSA programma komen terug als een ander mens. Ze groeien niet alleen qua zelfstandigheid, volwassenheid en begrip, maar ze komen ook terug met nieuwe interpersoonlijke vaardigheden die hen voorbereiden op de toekomst. Als uw kind zich momenteel aanmeldt voor het Camp Counselors USA of Work Experience USA programma, dan kunt u er gerust op zijn dat hij/zij op reis gaat met een officieel aangewezen J-1 visum sponsor. CCUSA is één van de twee enige officiele Amerikaanse J-1 visa sponsors in Amerika. Dit betekent dat we door de ‘US Department of State’ erkend zijn en daardoor bevoegd zijn om rechtstreeks met deelnemers te werken en ze te helpen bij het verkrijgen van een J1 visum.

INTERVIEW / Formulieren / VISum

Het aanmelden voor welk CCUSA programma dan ook verloopt via een aantal fases, o.a: – De online aanmelding waarin je vertelt over je vaardigheden en ervaringen; Het betalen van de aanmeldingskosten en het digitaal ondertekenen van de ‘program agreement’, waarmee je laat zien dat je serieus bent wat betreft deelname; Een persoonlijk CCUSA sollicitatie interview;  Het aanleveren van referenties; En afhankelijk van het programma zijn: visum, Verklaring Omtrent Gedrag en een Health History Form doorgaans noodzakelijk. Deze dienen aangevraagd te worden bij 3e partijen, maar CCUSA zal hier altijd de meest up-to-date instructies hiervoor aanleveren.

REISVERZEKERING

De verzekering die wij aanbieden dekt medische kosten en is te vergelijken met een zorgverzekering. Deze polis dekt helaas geen kosten die ontstaan door “pre-existing conditions” (medische klachten die voor vertrek al speelden). Mocht uw zoon of dochter medische klachten hebben dan adviseren we u hier extra verzekering voor af te sluiten. Dit is ook van toepassing als u naast medische kosten ook andere zaken wilt verzekeren. Uw kind dient eventuele medische klachten ook altijd met CCUSA te bespreken.

De beste service

CCUSA staat altijd klaar om deelnemers te helpen, zowel hier in Nederland als in het land waar hij of zij heen reist. Ons hoofdkantoor in Amerika is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar middels een (vanuit de USA gratis) service nummer. In Nederland wordt iedere deelnemer middels advies en instructies geholpen bij alle aspecten die bij de voorbereiding op de reis komen kijken. Voor sommige programma’s zijn er hier in Nederland speciale “Pre-Departure Meetings” die de deelnemers voorbereiden op vertrek.

vliegreizen

Deelnemers aan het Camp Counselors USA (Summercamp) programma kunnen er voor kiezen zelf hun reis naar Amerika en camp te boeken, maar mogen er ook voor kiezen dit door CCUSA te laten doen. Voor de overige programma’s dient men altijd zelf de reis te boeken.

PROGRAMmakosten

Op alle programma’s van CCUSA zijn programmakosten van toepassing. Daarnaast zijn er vaak ook bijkomende kosten die aan andere partijen betaald dienen te worden. Denk hierbij aan: visumkosten, kosten voor een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), kosten voor het laten invullen van het Health History Form. CCUSA berekent programmakosten om de kosten van het uitvoeren van een volledig ondersteund programma te dekken. Denk hierbij aan: verzekeringen, personeel, orientatie bijeenkomsten, vluchten (als die inbegrepen zijn) en andere steun die nodig is. In sommige gevallen zijn de programmakosten of een deel daarvan restitueerbaar als een deelnemer annuleert. Om te zien wanneer men recht heeft op een teruggaaf adviseren we u de ‘Program Agreement’ te lezen die bij het betreffende programma hoort.