op stage met ccusa

Ben jij op zoek naar een stageplaats in het buitenland? Of zoek je een zomerbaan waarmee je extra studiepunten kunt verdienen voor je opleiding? Zoek niet verder! Als deelnemer aan een van onze CCUSA programma’s heb je niet alleen een geweldige zomer in het buitenland, je kunt  deze baan eventueel ook gebruiken als stage. Een ervaring die je carriere en cv een enorme ‘boost’ zal geven!

BEN JIJ EEN STUDENT EN OP ZOEK NAAR DE PERFECTE STAGE OF EEN PROJECT VOOR EXTRA STUDIEPUNTEN?

Summercamp (USA of Canada) is een ideale stageplaats voor studenten / leerlingen van: Sportopleidingen, Lerarenopleidingen, of opleidingen: Verpleging, Sociaal Pedagogisch Werk, Welzijn, Recreatie/Entertainment of Religieuze Studies. Op summercamp werk je ongeveer 9 weken met kinderen en geef je les in activiteiten op het gebied van: sport, muziek of kunst. We werken met verschillende type summercamps en het kan zijn dat een bepaald type summercamp extra goed aansluit bij jouw opleiding. Denk aan: Special Needs Camps waar je werkt met kinderen en volwassenen met mentale / lichamelijke beperkingen. Dat sluit goed aan bij een opleiding zorg & welzijn, of sportdocent voor mensen met een beperking.  

Studeer je Tourism & Hospitality, American Studies of International Business, dan is Work Experience USA interessant. Dit programma biedt voltijd studenten (HBO, Universiteit) de mogelijkheid om in de zomervakantie een paar maanden bij bijv. een Amerikaans hotel, restaurant, pretpark of nationaal park te werken. Middels de ‘Placement Option’ kunnen we een baan voor je vinden, maar je kunt je ook bij ons melden als je zelf al een baan hebt geregeld in Amerika. Dit noemen de we ‘Independent Option.’ (*Let op! Niet alle banen zijn toegestaan. Er zijn restricties van toepassing op het WEUSA programma die te maken hebben met de J1 visum regelgeving).

Met een van onze summerjobs beleef je niet alleen de meest geweldige stage ooit, deze ervaring levert jou als student nog veel meer voordelen op:

 • DOE ERVARING OP. Breng al je theoretische kennis uit het klaslokaal in de praktijk. Steek je handen uit de mouwen en laat maar zien hoe jij het er vanaf brengt. Dit alles in een geheel nieuwe omgeving en cultuur.
 • LEER NIEUWE VAARDIGHEDEN door samen te werken met collega’s uit de hele wereld.
 • ONTDEK welke kant je op wil met je studie en carriere. Voor veel studenten werkt een stage in het buitenland erg inspirerend en verhelderend. Je leert jezelf beter kennen EN je leert veel nieuwe mensen kennen die jou weer op ideen brengen.
 • BOUW AAN JE CV. Deze ervaring zal opvallen op je CV. Met werkervaring in het buitenland laat je toekomstige werkgevers zien dat jij iemand bent die initiatief neemt en zelfstandig is. En dat maakt jou een interessante kandidaat voor veel banen.

Het vergroten van je inzetbaarheid

"Making yourself employable is a big part of getting the job you want – good qualifications are only half the answer…. the other half is good experience, especially experience of working in a new culture and country!"  (Employability and Graduate Development Service)

Een stage via CCUSA geeft je de ideale mogelijkheid om toekomstige werkgevers te laten zien dat jij beschikt over vaardigheden als:

 • Goed in teamverband kunnen werken, met mensen uit verschillende culturen. 
 • Tijdmanagement & verantwoordelijkheid 
 • Interpersoonlijke vaardigheden zoals: flexibiliteit, goed omgaan met feedback, positieve houding etc. 
 • Levenservaring, zelfstandigheid, volwassenheid
 • Leiderschap en communicatie

GOED om te weten

 • CCUSA heeft SBB erkenningen voor verschillende MBO opleidingen
 • Stages op ‘Summercamp’ en via ‘Work Experience USA’ zijn alleen mogelijk in de zomermaanden.
 • Het ‘Practical Training USA’ programma is enkel voor Bachelor / Master Degree studenten die (bijna) afgestudeerd zijn en een studie hebben gevolgd in een van de volgende richtingen: Management, Finance, Business, Commerce. Practical Training USA kan ook buiten de zomermaanden van start gaan en kan maximaal 18 maanden duren.