• RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img
 • RU img

OUR CAMP COUNSELOR RUSSIA PROGRAM IS ON HOLD UNTIL FURTHER NOTICE

Programma  Overzicht

Maak Je Dromen Waar

Heb je genoeg van de zelfde zomerbaantjes? Heb je zin in een bijzonder programma dat uitdagingen met zich mee brengt? Dan is het CCUSA Camp Counselor Rusland programma precies wat je zoekt. Wij organiseren dit avontuurlijke summercamp programma al 18 jaar, speciaal voor jongeren die interesse hebben in de Russische cultuur.

Summercamp – Een Geweldige Russische Traditie

Elke zomer gaan duizenden kinderen naar summercamps verspreid over heel Rusland, van de oevers van het Baikal meer tot de stranden aan de Zwarte Zee. Elk camp heeft zijn eigen filosofie, maar allemaal bieden ze kinderen een plek om te relaxen en plezier te hebben in een landelijke omgeving, ver weg van steden. Meestal heeft een camp een grote eetzaal, slaapzalen, sportvelden, klaslokalen voor creatieve activiteiten en een podium voor shows en optredens. Meestal komen kinderen voor sessies die 10 tot 28 dagen duren. De meeste campactiviteiten vinden buiten plaats in de mooie Russische natuur, vaak bij een meer of rivier, een mooie setting voor zwemmen en kano varen. Andere activiteiten zijn bijvoorbeeld; toneel, balsporten, handvaardigheid/kunst en dans.

Werk met Russische Kinderen

Je doet vrijwilligerswerk met Russische kinderen en deelt je cultuur met hen, terwijl jij hun cultuur beter leert kennen. In de meeste gevallen assisteer je je Russische collega’s waar nodig. Je accommodatie en maaltijden zijn inbegrepen in de prijs van het programma. Dit programma wordt gezien als vrijwilligerswerk omdat je hetzelfde zakgeld krijgt als je mede counselors uit Rusland. Dit is slechts een kleine vergoeding.

Jouw Rol als Camp Counselor

Als counselor ben je een leraar, een leider en een vriend voor een groep kinderen tussen de 7 en 17 jaar oud. Je bent verantwoordelijk voor hun veiligheid en welzijn. Het is jouw taak om er voor te zorgen dat ze de tijd van hun leven hebben op camp! Je brengt het grootste gedeelte van de dag buiten door. Alle counselors hebben een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en elke dag brengt nieuwe avonturen met zich mee. Het is een uitdaging en een van de meest lonende ervaringen die je ooit zult meemaken. Aan het einde van de zomer zul je merken dat je een heleboel geleerd hebt, van de Russische cultuur en jezelf.

Deel Jouw Cultuur & Tradities

Ben bereid om jouw cultuur en tradities te delen met de Russische kinderen en counselors. Je wordt ook geacht Engelse les te geven. Op sommige summercamps wordt dit op een informele manier gedaan, d.m.v. activiteiten, liedjes en sport en spel. Op andere summercamps wordt verwacht dat je Engelse les geeft in een klaslokaal. Aangezien je les geeft aan jonge kinderen die nog helemaal geen Engels spreken, is het niveau heel laag. Vergeet niet om culturele lessen op te nemen in de activiteiten die je doet. De Russische kinderen zullen zeer geïnteresseerd zijn in waar jij vandaan komt.

2022 Programma Data

Informeer bij ons kantoor voor data. 

Deze Reis is NIET voor Iedereen!

Het leven van een counselor in Rusland is niet altijd makkelijk. Je werkdagen zijn lang en de Russische kinderen houden je de hele dag en avond bezig. Je geeft les aan de kinderen, eet met ze, geeft antwoord op hun vragen en je deelt dezelfde woonruimte. Er wordt van je verwacht dat je je aanpast aan nieuwe gewoontes en de tradities van een summercamp. Je kunt soms een cultuurschok of zelfs fysieke stress ondervinden vanwege veranderingen in je eetpatroon en factoren zoals klimaat en de omgeving. Het is belangrijk om je flexibel op te stellen. Dit is geen “vakantie”, maar met de juiste instelling kan het een van de meest geweldige ervaringen uit je leven zijn.