• WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img
 • WS img

VEELGESTELDE VRAGEN

Ja, het programma is bedoeld voor voltijd studenten, die vóór aanvang van hun Work Experience USA programma al ingeschreven stonden bij een opleiding en daar ook na hun Work Experience USA programma weer naar terugkeren. Je kunt ook deelnemen als je in het jaar waarin je het Work Experience USA programma wilt doen afstudeert.
Deelnemers dienen minimaal 18 jaar oud te zijn en maximaal 29 jaar oud.
Ja, we raden zelfs alle deelnemers altijd aan om een baan vinden voordat ze naar Amerika afreizen. Als je er vertrouwen in hebt dat je zelf een baan kan vinden dan is onze Independent Option de beste keuze voor jou. Als je het te druk hebt om zelf actief op banenjacht te gaan, of als je je niet zeker genoeg voelt om Amerikaanse werkgevers zelf te benaderen dan kun je kiezen voor onze Placement Option. 

Als je voor de Placement Option kiest dan zal CCUSA de baan voor je regelen. Je weet dan voordat je gaat wanneer je moet vliegen, wat je functie is en bij welk bedrijf, hoeveel je zal verdienen en of accommodatie er bij is inbegrepen. Denk bij de Placement Option aan banen bij: pretparken en themaparken, restaurants, resorts, winkels etc. Als je voor de Independent Option kiest dan mag je zelf op zoek naar een baan. De Independent Option is een goede keuze als je een baantje zoekt dat meer in lijn ligt met je opleiding of ambities.

Ja, bij het Work Experience USA programma is het mogelijk om samen ergens te gaan werken. Bij de Independent Option is het wat CCUSA betreft geen enkel probleem, maar je moet wel zelf een werkgever vinden die twee mensen wil aannemen. Bij de Placement Option kun je met maximaal 1 vriend of vriendin samen geplaatst worden, maar hou er rekening mee dat dit niet bij alle werkgevers mogelijk is.
Het DS2019 formulier is een formulier dat wordt uitgegeven door de Amerikaanse regering en dat jou de mogelijkheid geeft om bij het Amerikaans consulaat een J-1 visum aan te vragen. Het formulier ontvang je van CCUSA (je visum sponsor) als je bent geaccepteerd voor het programma en aan alle voorwaarden van het programma voldoet.
Tussen februari en april ontvang je van ons je DS2019 formulier en alle andere formulieren en instructies die je nodig hebt. Vervolgens vul je alle formulieren in en maak je een afspraak bij het consulaat. Daar lever je jouw formulieren in en betaal je de visumkosten. Binnen een week na je afspraak stuurt het consulaat je paspoort aangetekend terug met je visum er in.
Ja, om een J1 visum aan te vragen moet je persoonlijk naar het Amerikaans consulaat in Amsterdam. Daar lever je jouw formulieren in en zullen ze je misschien enkele vragen stellen. Dit alles is meestal pas in het voorjaar aan de orde en CCUSA zal je hier uiteraard mee helpen.
Nee, het is NIET mogelijk om je J1 visum te verlengen. Je mag alleen in Amerika werken gedurende de officiële programma data zoals die staan weergegeven op je ‘Work Experience USA DS-2019 visum formulier’, die door CCUSA aan je verstrekt wordt.
Ja. De verzekering die CCUSA voor alle deelnemers heeft geselecteerd is speciaal ontwikkeld voor jonge reizigers. Het gezondheidszorgstelsel in Amerika verschilt sterk van dat in Nederland. Het is in Amerika van groot belang goed verzekerd te zijn, zodat eventuele medische kosten gedekt worden. De verzekering die CCUSA heeft gekozen biedt de juiste dekking zodat je zorgeloos kan werken en reizen. Alle gegevens van je verzekering vindt je in Footprints.
Dat ligt aan jezelf. Al onze deelnemers verdienen genoeg geld om de kosten te dekken van de retourvlucht naar Amerika en voor hun accommodatie ter plaatse. Of je uiteindelijk nog een aardig bedrag overhoudt ligt aan hoeveel je dagelijks uitgeeft aan persoonlijke dingen en aan hoe lang je rondreist na afloop van het programma.
Veel van de werkgevers van ons ‘Placement programma’ bieden ook accommodatie. Je weet dan dus al voor vertrek waar je komt te wonen. Echter, als je zelf je baan regelt via het ‘Independent programma’, dan zul je ook je accommodatie moeten regelen. Je werkgever kan je daar vast wel bij helpen.
Ja, gedurende het jaar zijn er af en toe presentaties over ‘Work Experience USA’. Deze presentaties kun je uiteraard gratis bijwonen en hier kun je tevens al je vragen stellen. En natuurlijk kun je altijd ons kantoor in Den Haag bellen of e-mailen en al je vragen stellen.
Nee, je hoeft je geen zorgen te maken. CCUSA zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent en precies weet waar je heen moet. Bovendien ben je niet lang alleen! Eenmaal aangekomen bij je Amerikaanse werkgever zul je snel veel nieuwe mensen ontmoeten. Nieuwe mensen ontmoeten en internationale vrienden maken is een belangrijk onderdeel van dit programma.
Work Experience USA deelnemers van voorgaande jaren gaven aan dat ze tussen de $80- $250 per week betaalden voor woonruimte. Hoewel je accommodatie duurder kan zijn, kan het ook zeker goedkoper. Als je erover denkt om in een grote stad te gaan wonen zoals New York, Boston, Chicago, LA, San Francisco, Miami, Washington DC, etc of in bekende resorts zoals Nantucket, Martha's Vineyard, of de Hamptons in NY, dan kun je er vanuit gaan dat je accommodatie behoorlijk duur zal zijn. Buiten de steden is wonen vaak veel goedkoper.