• CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img
 • CN img

Veel Gestelde Vragen

Heb je vragen over het Work Experience Canada programma? Wij hebben de antwoorden!

De meest gestelde vragen over het programma worden hieronder beantwoord. Bekijk de lijst met vragen hieronder. Als jouw vraag er niet bij staat kun je natuurlijk altijd ons kantoor bellen.

VOORDAT JE GAAT

Je baan kan voor 4 – 24 maanden zijn, afhankelijk van het type werkgever en de functie. Als je je eerste ‘placement’ hebt afgerond, is het aan jou om te beslissen wat je daarna gaat doen. Veel deelnemers werken één seizoen, gaan dan reizen en komen dan terug voor het volgende seizoen. Bespreek met het CCUSA kantoor wat je opties zijn. De keuze is aan jou!
Nee, maar zoals bij iedere baan; hoe meer relevante werkervaring je hebt, des groter de kans is dat een werkgever jou aanneemt. Werkervaring in de ‘Hospitality’ branche en andere ‘customer service’ beroepen zijn zeker een pré. Job training krijg je tijdens je eerste paar weken bij je werkgever.
Het ligt aan je ervaring en de datum waarop je in Canada aankomt. We verzoeken je flexibel te zijn en geduld te hebben.
Ja! Er zijn verschillende programma’s waaraan je kunt deelnemen voordat je naar Canada gaat en tijdens je verblijf in Canada. Je opties zijn o.a. Camp Counselors USA, Camp Counselors Canada, Camp Counselors Russia of Love Volunteers vrijwilligerswerk. Zorg er wel voor dat je minimaal 8 weken voor je vertrek uit Nederland bij ons bent aangemeld. Je dient je visumaanvraag te doen voor je vertrekt. We hebben ook je reisinformatie van je reis naar Canada nodig.
Veel deelnemers doen andere programma’s, tours en reizen voordat ze in Canada aankomen. Dit is geen probleem – Op je aanmeldingsformulier dien je alleen de datum aan te geven waarop je kan starten met werken. Als je al in het buitenland bent als je geplaatst wordt, sturen we je een email om de baan te bevestigen. Wel zo makkelijk!
Minimaal 8 weken, maar liever 12 weken.
We zijn er van overtuigd dat als we jou hebben geaccepteerd voor dit programma, we ook een baan voor je kunnen vinden. Als je geen baan aangeboden krijgt voordat je vertrekt, is het aan jou om te beslissen; Je kunt je vertrekdatum dan even uitstellen of je vertrekt toch alvast naar Canada en kijkt daar uit naar een baan. Bekijk ook je “Program Agreement” voor meer informatie.

ON THE JOB

Het beste van deze functies / banen is dat je alle aspecten van het wonen en werken in Canada kunt ervaren. De meeste banen die beschikbaar zijn, zijn banen in de hospitality / horeca en andere banen waarbij je met klanten/gasten/toeristen werkt: winkels, pretparken, etc, Dat gezegd hebbend: een open werk vergunning heeft geen limiet in wat voor werk je kunt doen of bij welke werkgever. We werken hard aan een goed en uitgebreid aanbod van banen voor onze deelnemers.
De meeste banen zijn beschikbaar in resort gebieden en grote steden.
Je bruto inkomen ligt gemiddeld tussen de CAN$200 – CAN$400 per week bij fulltime uren.
Je werkgever zal je helpen bij het vinden van huisvesting en in sommige gevallen kunnen ze zelfs huisvesting aanbieden. Dit verschilt per werkgever, locatie en baan.
Je krijgt vooraf te horen op welke datum je werkgever je verwacht. Alle details, inclusief je 2 daagse CCUSA aankomst oriëntatie, volledige informatie over je werkgever, hoe je er moet komen en contact informatie van je manager, zijn allemaal bijgesloten in de informatie die je ontvangt voor vertrek.