• CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img

VERSCHILLENde SOORTEN CAMPS

CANADESE SUMMERCAMPS

Het leven op camp verschilt per camp. De summercamps waar de kinderen overnachten (Resident Camps) liggen meestal op het platteland, weg van de steden. Zowel de kinderen als al het personeel verblijven op het camp en hebben dagelijks een vol programma met allerlei leuke activiteiten. Iedereen slaapt in platform tenten of houten huisjes.

TRADITIONELE CAMPS

Een traditioneel camp is een camp dat een grote hoeveelheid aan activiteiten aanbiedt op het gebied van sport, kunst en muziek. Dit is de basis van hun programma. Ze hebben soms ook ‘wildernis programma’ met onder andere hiking, fietsen en kajakken op en rond de vele meren en rivieren in Canada.

RELIGIEUZE CAMPS / YMCA CAMPS

Religieuze summercamps worden gerund door religieuze organisaties zoals de Canadese Katholieke kerk en de Joodse gemeenschap. Deze camps bieden een verscheidenheid aan buitenactiviteiten naast het doel om positieve religieuze normen en waarden te promoten. Dagelijks bidden en Bijbelles of Torah studies zijn niet de belangrijkste camp activiteiten, maar ze maken wel deel uit van het dagelijks leven op camp.

GIRL GUIDE CAMPS

Deze camps zijn speciaal voor meisjes en bieden een gevarieerd programma dat veelal lijkt op dat van een traditioneel camp. Soms specialiseren ze zich in buitensport activiteiten zoals kajakken en kamperen. Alle Girl Guide camps volgen de traditionele filosofie van de scouts.

WILDERNIS CAMPS

Veel Canadese camps hebben een goed en intensief “wildernis kampeer programma”. De prachtige omgeving leent zich hier perfect voor! Vanaf deze wildernis camps trekken counselors met groepen kinderen er op uit voor korte periodes van reizen en kamperen langs de Canadese meren en rivieren. De kinderen leren hoe ze tenten moeten opzetten, koken in de buitenlucht en leren kajakken, klimmen en navigeren.

CAMPS VOOR KANSARME KINDEREN

Veel organisaties in Canada bieden summercamp programma’s speciaal voor jongeren die een moeilijke jeugd doormaken. Dankzij beurzen, donaties/geldinzamelingen en de Sociale Dienst, zijn deze camps in staat om veel jongeren een vakantie-ervaring te geven die zij zich anders nooit hadden kunnen veroorloven. Veel kinderen komen uit probleemgezinnen of zijn zelfs dakloos en wonen in opvanghuizen. Voor hen is een vakantie op summercamp heel speciaal.

CAMPS VOOR MENSEN MET LEERPROBLEMEN EN/OF ONTWIKKELINGSachterstand

Kinderen met een leerprobleem en/of ontwikkelingsachterstand worden op deze camps in kleinere groepen begeleid zodat ze meer speciale tijd en aandacht krijgen en zoveel mogelijk kunnen bereiken. Deze camps zijn er speciaal voor kinderen met ADHD, Autisme, Spectrum stoornissen, Spraakproblemen, Down syndroom en vele andere leerproblemen. Sommige camps bieden hun camp programma ook voor volwassenen aan.

CAMPS VOOR MENSEN MET LICHAMELIJKE BEPERKINGEN

Camps die een programma bieden voor campers met lichamelijke beperkingen passen hun activiteiten en faciliteiten aan, zodat de deelnemers mee kunnen doen aan een groot aantal activiteiten. De counselors helpen met de activiteiten alsmede met eten, douchen en aankleden. Veel van deze camps bieden ook programma’s voor volwassenen met een lichamelijke beperking.