• CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het Camp Counselors Canada programma? Wij hebben de antwoorden! De meeste veelgestelde vragen en antwoorden vind je hier. Kijk maar eens in de lijst van vragen. Mocht jouw vraag er niet bij zitten, bel of email ons dan gerust.

BEGINNEN MET JE AANMELDING

Nu! We accepteren aanmeldingen tot aan 1 maart, maar hoe eerder je je aanmeldt hoe beter. De beschikbare vacatures op de camps zijn vaak snel gevuld, dus hoe vroeger je er bij bent, des te groter je kansen zijn. Echter, het komt ook voor dat we soms op het laatste moment nog nieuwe vacatures krijgen. Dus als je je pas laat wilt aanmelden, check dan eerst met onze medewerkers of er nog plekken zijn.
CCUSA regelt Health Insurance voor je voor de duur van je periode op camp, met een maximum van 10 weken. Deze verzekering is inbegrepen in de programmakosten die je aan CCUSA betaalt. Deze verzekering is te vergelijken met een Nederlandse zorgverzekering. Mocht je onverhoopt naar een dokter of het ziekenhuis moeten vanwege medische problemen of een ongeval dan heb je hier in Canada een verzekering voor. Je kunt de verzekering eventueel verlengen of upgraden. Wil je ook bagage of andere dingen verzekeren dan dien je dit zelf te regelen.
Nee, dat is nog niet nodig. CCUSA helpt je bij het regelen van je visum voor vertrek.
Maak op deze website een account aan en vul dan de aanmelding voor Camp Counselors Canada helemaal in. Na het invullen ga je verder met het compleet maken van je dossier. We hebben een foto van je nodig waar je lachend op staat (van kruin tot schouders), een video van 1 minuut (waarin je jezelf voorstelt en vertelt over je dagelijks leven, je vaardigheden en motivatie om op camp te werken), 2 ingevulde referentieformulieren, de ondertekende Program Agreement en de betaling van de aanmeldingskosten. Als alles compleet is zullen we je uitnodigen voor een gesprek.
Een baan op een Canadees summercamp regelen is een hele uitdaging. Het kan ingewikkeld zijn om een camp te vinden dat internationaal personeel aanneemt. Bovendien weet je niet of het camp wel geschikt is en voldoet aan alle eisen en of ze jou wel kunnen begeleiden. Daarnaast is het vaak erg moeilijk om een visum te regelen. Wij zijn experts op dit gebied. We werken samen met geaccrediteerde camps die een goede reputatie hebben en we weten precies hoe we je snel aan een visum kunnen helpen. Zowel voor als tijdens je verblijf in Canada kun je rekenen op de support van CCUSA. We zorgen er voor dat je goed voorbereid naar Canada vertrekt.
Ja – Je kunt de interviewer vertellen in welke activiteiten je het liefste les zou willen geven. Hou er wel rekening mee dat de Camp Director de uiteindelijke beslissing neemt over wat je precies gaat doen. Jij ziet tennis misschien als je sterkste vaardigheid, maar het kan zijn dat een camp meer interesse heeft in jouw vaardigheden op het gebied van zeilen. Geef gerust je voorkeur aan in je aanmelding, maar stel jezelf vervolgens zo flexibel mogelijk op.

Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om met kinderen te werken, die goed Engels spreken, gezond zijn, beschikken over leiderschapsvaardigheden en tussen de 18 en 27 jaar oud zijn. We nemen kandidaten van 18 jaar aan, mits ze veel ervaring hebben met kinderen en gespecialiseerde vaardigheden hebben op het gebied van activiteiten.

Dat kun je aangeven en dan zullen we het proberen, maar we kunnen nooit garanderen dat het lukt. Het zijn de camp directors van de camps die uiteindelijk beslissen wie ze aannemen. Hoe vroeger je je aanmeldt des te groter de kans is dat het lukt.
Dit komt zelden tot nooit voor, maar mocht je op 30 juni niet geplaatst zijn, dan krijg je de kosten die je aan CCUSA betaald hebt terug, met aftrek van 45 euro administratiekosten.
Als je een baan op camp aangeboden krijgt die aansluit bij je profiel (binnen je berschikbaarheidsperiode, een camp type dat je geselecteerd had en je mag lesgeven in activiteiten die in jouw aanmelding stonden) dan dien je dit aanbod te accepteren. Wil je dat niet, dan moeten we je aanmelding helaas terugtrekken uit het programma en ben je de betaalde programmakosten kwijt.
Canadese zomers zijn over het algemeen vrij mild. Temperaturen kunnen oplopen tot 30 graden Celcius, maar gemiddeld is 25 graden Celsius normaal op de meeste locaties waar we summercamps hebben. Belangrijk: In de avonden koelt het meestal flink af.

Eenmaal in Canada

Ja, je zult zeker vrije tijd hebben op camp. Het is belangrijk je te realiseren dat je daar bent om te werken en dat je hard zult werken. Je zult in een periode van 8 weken minimaal 6 vrije dagen hebben. Maar ook gedurende de dagen dat je wel werkt zul je af en toe periodes van een paar uur vrij hebben.
Met veel zorg proberen we je te matchen met een camp dat perfect bij je past. Als je na een tijdje op camp contact met ons opneemt omdat je niet gelukkig bent op camp dan zullen we samen met jou bekijken wat daar de redenen van zijn en hoe we dat kunnen oplossen. In sommige gevallen is er een mogelijkheid dat we een ander camp voor je regelen. Als dit lukt ben je wel zelf verantwoordelijk voor alle reiskosten die daar bij komen kijken.
Sommige camps hanteren bepaalde kledingvoorschriften; als dit zo is, word je hierover geïnformeerd nadat je geplaatst bent. Vaak krijg je van camp ook een staff shirt dat op bepaalde dagen gedragen dient te worden.
Ben je er van bewust dat je zowel als Camp Counselor als Support Staff een voorbeeldfunctie hebt voor de kinderen op camp. Je haar dient netjes verzorgd te zijn. Lang haar moet voor de veiligheid soms in een staart gedragen worden. Sieraden mogen in beperkte mate gedragen worden, en make up is meestal niet gebruikelijk tijdens werkdagen op camp. Sommige camps zullen hun staff vragen gezichtssieraden of zichtbare piercings te verwijderen, behalve oorbellen. Ook kan een camp je vragen bepaalde tatoeages af te dekken. Persoonlijke hygiëne is belangrijk. Aftershave of parfum mag gebruikt worden, maar wel minimaal.