• CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img
 • CD img

JOUW ROL ALS COUNSELOR

Als begeleider, voorbeeld, vriend, instructeur, grote broer of zus, cheerleader en held voor de kinderen, is je belangrijkste taak op camp toezicht houden. De kinderen zijn over het algemeen tussen de 7 en 15 jaar oud. Jij bent ervoor om te zorgen dat ze veilig en gezond zijn, en om hun camp ervaring leuker en beter te maken.

ACCOMMODATIE

De meeste counselors verblijven in een houten vakantiehuisje (cabin) of een platform tent samen met een mede counselor en 8 tot 12 kinderen van dezelfde leeftijd. Sommige huisjes hebben hun eigen badkamer, maar het komt ook vaak voor dat verschillende huisjes samen een grote centraal gelegen badkamer en douche faciliteit delen.

ETEN & DRINKEN

Het personeel en de kinderen eten in wat normaal gesproken de ‘Dining Hall’ wordt genoemd. Afhankelijk van je camp is er dagelijks een buffet of wordt er aan tafel geserveerd. In de meeste gevallen eet je samen met de kinderen en je ‘co-counselors’. De ‘Dining Hall’ is een gezellig en levendig onderdeel van het camp. Vaak wordt er veel gekletst en gezongen.

OVERDAG

Overdag heb je de rol van ‘activiteiten counselor’ of ‘algemene counselor’, afhankelijk van je vaardigheden, ervaringen en diploma’s. In beide rollen geef je les of assisteer je de kinderen van verschillende leeftijden bij een of meer activiteiten. We hebben natuurlijk het liefst mensen die bereid zijn om alles te doen en te proberen.

WERKTIJDEN EN VRIJE TIJD

Counselors worden geacht 9 weken beschikbaar te zijn. Tijdens deze periode krijg je tenminste 6 hele dagen vrij (24 uur aaneengesloten) en een paar uur vrije tijd op sommige avonden.

Je hoeft geen olympisch atleet te zijn.

De vaardigheden en kennis die je hebt ontwikkeld binnen je eigen (team)sport of tijdens je middelbare school of vervolgopleiding, zijn meestal al voldoende om les te kunnen geven op een camp. Voor de kinderen op camp is het belangrijk dat ze de beginselen van verschillende activiteiten kunnen leren. Het gaat om de ervaring die ze opdoen. Ze hoeven niet professioneel getraind te worden. Natuurlijk zijn we wel heel blij met counselors die zeer ervaren, getraind en bedreven zijn in een bepaalde activiteit!

Aanvullende training

Waarom probeer je niet om je eigen kennis wat te vergroten middels een extra cursus in je eigen land? Hierdoor kun je op een hoger niveau lesgeven gedurende de zomer. Kun je goed zwemmen? Waarom probeer je dan niet om je op te geven voor een “Lifeguard” of “zweminstructeur” cursus. Veel summercamps bieden zelf ook cursussen op verschillende gebieden. Overweeg om hieraan deel te nemen en er vervolgens je voordeel mee te doen.

COUNSELOR ACTIVITEITEN / VAARDIGHEDEN

Performing Arts
Choreografie
Circus
Kostuum/Set Ontwerp
Dans
Toneel
Mode Ontwerpen
Gitaar
Goochelen
Muziek
Piano

Radio Maken
Zingen
Theater/Podium Manager
Video Productie
Arts & Crafts
Batik
Striptekenen
Potten Bakken / Keramiek
Glasblazen
Grafisch Vormgeven
Sieraden Maken

Leer Bewerken
Metaal Smeden
Natuur Handwerk
Schilderen
Fotografie
Mini Raketten Bouwen

Zeefdrukken 
Beeldhouwen
Glas Beschilderen
T-shirts Bewerken met Verf
Houtbewerking
Waterfront
Motorboot Varen
Kano Varen
Roeien
Duiken / Schoonspringen
Vissen
Jet Ski / Waterscooter
Kajakken

Kneeboarding
Lifeguard
Zeilen
Diepzeeduiken
Golf Surfen
Zwemmen

Wakeboarden
Waterskieen
Wild Water Kajakken
Wild Water Raften
Windsurfen
Land Sports
Aerobics
American Football
Boogschieten
Honkbal
Basketbal
Schermen
Hockey
Fitness

Voetbal
Golf
Turnen
Lacrosse
Vechtsporten / Zelfverdediging
Pilates
Geweerschieten
Roller Hockey

Rugby
Skateboarden
Softbal
Tennis
Volleybal
Yoga
Outdoor Skills/Adventure
Abseilen / Afdalen
Quad Rijden
Backpacking
Kamperen
Boerderijdieren Verzorging
Boerderij Werk
Karten
Wandelen/Kamperen
Paardrijden
Laag/Hoog Touwparcours
Mountain Biken
Oriënteren / Navigeren met Compas
Koken in de Buitenlucht
Bergbeklimmen
Scouting
Bergwandelen met Kamperen
Kampeer Trip Leider