• RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img
  • RU img

VEELGESTELDE VRAGEN

Als je dit graag wilt, dien je ons dit relatief vroeg te laten weten zodat je visum en vlucht op de juiste datum kunnen worden vastgelegd. Je moet er ook rekening mee houden dat er extra kosten kunnen zijn als je op een andere dag reist. Laat ons weten wanneer je wilt reizen en we zullen ons uiterste best doen om het te regelen.
De uiterste datum voor je aanmelding is 1 april.
Ja, je mag een voorkeur uitspreken. We zullen onze uiterste best doen om gehoor aan je verzoek te geven, er zijn echter geen garanties.
Nee, dat is niet noodzakelijk. Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om met kinderen te werken en dat je daar enige werkervaring in hebt. Je moet flexibel zijn en openstaan voor een nieuwe cultuur die compleet anders is dan je gewend bent.
Het is geen vereiste voor dit programma dat je Russisch spreekt. Je wordt altijd op een camp geplaatst waar een Russische counselor is die Engels spreekt, of met een internationale counselor die Engels en Russisch spreekt. Je hebt geen persoonlijke tolk die de hele tijd bij je is, dus er wordt wel van je verwacht dat je probeert te communiceren met anderen, hoe dan ook – gebarentaal, andere talen die je spreekt, handgebaren en zelfs gezichten trekken. Dit is een belangrijk deel van het kampleven – leren communiceren.
Russisch eten is heerlijk, maar het smaakt heel anders dan het eten dat je thuis gewend bent. De Russische keuken is een boerenkeuken. Hoewel de smaak anders is komen de ingrediënten en het sobere, maar voedzame karakter van de maaltijden aardig overeen met de traditionele Hollandse keuken. Zo kom je in Russische gerechten bijvoorbeeld vaak aardappels, wortels, kool en vlees tegen. Zuurkool en pannenkoeken (‘Bliny’) kennen ze ook in Rusland!
Een vegetarisch eetpatroon is iets wat in Rusland bijna niet bekend is. Hoewel het camp zal proberen je te helpen, zullen je vegetarische maaltijden hoogstwaarschijnlijk vrij eenzijdig zijn en zul je veel aardappels en komkommer eten.
Je verblijf is niet luxueus en kan soms zelfs als primitief beschouwd worden. Het kan zijn dat je in een cabin (blokhut) woont met een andere counselor en een aantal kinderen of dat je in een gebouwtje in een slaapzaal slaapt. Je aanpassen is erg belangrijk bij dit programma.
Je visum is geldig tot uiterlijk 1 september en kan niet verlengd worden.
Ja. Je hebt een “business visa” nodig. CCUSA zal deze voor je aanvragen. Er zijn wel kosten aan verbonden.
De summercamps zijn verspreid over heel Rusland. Meestal zijn de camps niet in grote steden te vinden, maar juist in landelijk gelegen locaties.
Per auto, bus, trein of vliegtuig. Voor sommige locaties zit je tot wel 36 uur in de trein. Als je met een nachttrein reist, dan deel je een slaapcompartiment met tenminste een andere CCUSA deelnemer.
Sommige kinderen spreken een beetje Engels, maar het merendeel niet. In sommige gevallen plaatsen we deelnemers in een ‘talent camp’, waar de kinderen heen gaan om hun Engels te verbeteren. Maar dit is slechts af en toe mogelijk.
We proberen je te plaatsen op basis van je interesses en we proberen een camp te vinden dat het beste bij je past. Als je samen met een vriend(in) geplaatst wil worden, maakt dat het vinden van een geschikt camp iets moeilijker. Samen geplaatst worden is wel mogelijk, maar we kunnen het niet 100% garanderen.
De communicatiemiddelen in Rusland zijn in de meeste gebieden vrij primitief. Het sturen van brieven is het meest gebruikelijk. Voor een internationaal telefoongesprek moet je meestal naar een “international calling center”, meestal bij een postkantoor. Deze zijn vooral aanwezig in de steden. We raden counselors aan dit een aantal keer tijdens hun reis te doen. De camp directeuren zijn altijd bereid om te helpen. Onze CCUSA kantoren in Den Haag en Moskou zijn er voor je als je dringend hulp nodig hebt.
Deelnemers worden met één tot maximaal drie andere internationale deelnemers geplaatst.